Er bestaat er de mogelijkheid om in de vesting te overnachten. In een van de voormalige Soldatenbarakken en het Koetshuis zijn twaalf Vestinglogementen ondergebracht, waarvan enkele zijn voorzien van een heuse bedstee!

U heeft de keuze uit drie soorten logementen: Soldatenlogementen, Kapiteinslogementen (zijn iets groter dan de Soldatenlogementen) en een Bruidssuite. Er zijn acht logementen met bedstee en vier logementen met een normaal bed. Schrik niet..u hoeft niet zittend te slapen in de bedstee, zoals vroeger het geval was! De bedden hebben een normaal formaat en zijn voorzien van een houten voorwand. De logementen beschikken over bad en/of douche, moderne sanitaire voorzieningen, een zithoek en een televisie.

De faciliteiten

De receptie van de Vestinglogementen bevindt zich in het Informatiecentrum van Vesting Bourtange. De accommodatie beschikt over de stijlvol ingerichte ontbijtzaal “De Gasterije”. Daarnaast bevindt zich in de vesting een restaurant met à la carte-mogelijkheden, een café, een klein kruidenierswinkeltje en een aantal souvenirwinkeltjes. In het Informatiecentrum vindt u tevens een bank, een postkantoor, Regionale informatie en de mogelijkheid om fietsen te huren (alleen voor gasten van de Vestinglogementen). In elk van de twaalf logementen is een map aanwezig met daarin uiteenlopende regionale informatie.
Hotel vesting Bourtange.

Zie ook: www.bourtange.nl