Vesting Bourtange organiseert naast seizoensgebonden markten ook tal van historische evenementen. Zo kunt u eenmaal per jaar getuige zijn van een groots schijngevecht waarbij honderden soldaten uit de Napoleontische tijd of de Tachtigjarige Oorlog een slag realistisch naspelen. U waant zich eeuwen terug tussen authentieke kampementen en schouwspelen. Daarnaast kunt u in het zomerseizoen elke
zondag aanwezig zijn bij een demonstratie kanonschieten en “Levende Historie” waarbij een kleine groep soldaten laten zien hoe men vroeger leefde in de vesting.Overnachten in de Vesting

Tevens kunt u in de vesting Bourtange overnachten. In een van de voormalige Soldatenbarakken en het Koetshuis zijn twaalf Vestinglogementen ondergebracht, waarvan enkele zijn voorzien van een heuse bedstee!

Leer verder…

 

Huwelijksfeest

De vesting biedt u alle faciliteiten die nodig zijn voor een geslaagde trouwdag. U kunt trouwen in het Nieuwe Kruithuis, uw fotoreportage maken in de historische vesting, uw receptie geven in restaurant ‘s Lands Huys en overnachten in de bruidssuite van de Vestinglogementen!

Klik hier voor de tarieven van onze Bruiloft-arrangementen.

Kijk voor meer info ook eens op www.bourtange.nl

 

Film / Rondleiding

Voor groepen biedt de vesting uiteenlopende mogelijkheden. Informatieve groepsbezoeken, actieve groepsarrangementen (klik in het menu op ‘Arrangementen’) en schoolprogramma’s (klik in het menu op ‘Schoolprogramma’). Op deze pagina komt u meer te weten over informatieve groepsbezoeken aan de vesting Bourtange. Wilt u bijvoorbeeld meer te weten komen over het ontstaan van de vesting in 1580? Waar de naam Bourtange vandaan komt? Hoe soldaten vroeger leefden? Wilt u de vesting in vogelvlucht bekijken? Dan bieden wij u een aantal onderdelen waarmee een programma samengesteld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan:

Filmzaal ‘De Poort’een film over de geschiedenis en reconstructie van de vesting in Filmzaal “De Poort” (30 min.)
een rondleiding door de gehele vesting (30 min)
een bezoek aan het Synagogaal Museum van de vesting (30 min.)
een bezoek aan Museum “De Baracquen” met bodemvondsten (30 min.)

Deze onderdelen kunt u combineren en als programma bij ons boeken. Eventueel kan daar uiteraard ook een bezoek aan een van de restaurants in de vesting aan toegevoegd worden. Wilt u het bovenstaande combineren met een arrangement buiten de Vesting Bourtange? Ook dit is mogelijk!!

 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over groepsbezoeken in de Vesting Bourtange en daarbuiten? Bel dan met Café Restaurant ‘s Landshuys tel: +31(0) 599-354514 of neem contact op met het informatiecentrum van de vesting Bourtange telefoon: +31(0) 599-354600 of klik hier voor de website.